Mam dla Was wspaniały pomysł na zadbane, kuszące usta w smakowitym kolorze. Zrobimy błyszczyk Czekolada z Jagodami! Ma zapach czekolady (aż chciałoby się go zjeść) i piękny kolor lodów jagodowych!. Masło shea, wosk i miód cudownie odżywią usta. Dodany olej z pestek granatu ma silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Dzięki błyszczykowi usta będą miękkie i nawilżone. Aż się proszą o całusy!
Zakochałam się w tym jagodowym odcieniu. W puszce wydaje się ciemny, ale nałożony na usta jest doprawdy bardzo naturalny, delikatny i lekki. Nie bójcie się więc nic a nic. Spokojnie nadaje się do codziennej pielęgnacji, do wrzucenia do torebki czy do położenia przy biurku.
No i ten zapach… Rozpieszcza!
Błyszczyk do ust Czekolada z Jagodami
Składniki
- 1 łyżeczka masła shea rafinowanego (BliskoNatury.pl)
- 1 łyżeczka wosku pszczelego bielonego (BliskoNatury.pl)
- 1/3 łyżeczki miodu
- 2/3 łyżeczki oleju z pestek granatu (Triny.pl)
- 10 kropelek aromatu kosmetycznego czekolada (ZielonyKlub.pl)
- 1 łyżeczka pigmentu ultramaryna róż / pink 19 (ZielonyKlub.pl)
- Puszka lub tubka na balsam do ust (ZielonyKlub.pl)
W kąpieli wodnej roztapiamy masło shea, wosk i miód. Ściągamy z ognia. Dolewamy olej z pestek granatu i aromat czekoladowy. Mieszamy. Dosypujemy pigment i intensywnie mieszamy przez chwilę, aby całość dobrze się połączyła. Błyszczyk dosyć szybko twardnieje, konieczne jest więc sprawne mieszanie, po którym od razu przelewamy błyszczyk do pojemniczka. Odstawiamy do stwardnienia.